Olin vahingossa kirjoittaa tiitsai-iltaa :)
Mieletön päivä ja minä nautin jokaisesta munuutista. Käsityö ryhmässä harjoiteltiin siis viivotinvirkkausta ja hienosti homma alkoikin sujua. Miksi ei olisi alkanut kun kaikki on innokkaita ja taitavia tekijöitä.
Oli mulla kamera mukana ja hyvä tarkoitus kuvata ne kaikki mallilaput joita tehtiin. Siinä olisi tullut melko hyvä otos siitä millaista jälkeä tulee milläkin langalla ja minkäkin kokoisella viivottimella. Eipä vaan muistunut siellä mieleen :(
Tyynyn salaisuus ei vielä ratkennut, vaan tutkimustyö jatkuu. Kukaan ei muistanut tekniikan nimeä, monikin sen että on noita tehnyt mutta malli ja ohjeet on jossain tallessa, niinkuin tavallisestikkin. "talteenhan vanha pistää, muttei aina muista mihin".
Kyllä se vielä selviää odota vaan Lumikide.
Työn alle laitettiin myös neljä ommellen tehtävää pikkuryijyä. Ihan omia suunnittelemia malleja, ihan omin sovellutuksin. Pohjana säkkikangas ja lankana jämälankoja. Ryijyneula on sentään ihan oikea :)
Suunnittelupuolelle saatiin myös iso seinävaate tai miksi sitä nyt sanoisi, eli teemme napeista ja kangaskukkasista kukkakedon tapaisen sommitelman jollekkin kierrätyskankaalle joka nyt sopii taustaksi. Lopuksi työ koetetaan myydä huutokaupalla tupatoiminnan hyväksi. Laittelen tarkempaa tietoa kun saan jotain konkreettisempaa aikaan.
Ryhmä sai käyttöönsä myös saumurin tänään joten hommat monipuolistuu kummasti.

Jotta ei olis taas kuvatonta, niin pari syksyllä valmistunutta pikkuryijyä:
1213260.jpg

1213261.jpg