Ensin hieman aiempia tunnelmia, kun eihän näitä voi olla näyttämättä. Kieloja, kieloja, kieloja, niitä on ja valtavasti laajoina mattoina monen neliön alalla ihan nurkalla. Aamuisin on huumaava tuoksu, kun tuohon ammattikorkeakoulun maastoon menee.
631023.jpg

vain pieni murto-osa mahtuu kameran linssin kantavuuteen.

Toinen jota pitää aina uudestaan ja uudestaa kuvata on koristeomenapuu, tuolla ammattikoulun nurkalla.
Nyt leikkasin tämän otoksen eli ei ole ihan originelli :)
631022.jpg

Tänään sitten, päästiin oikein kaukomatkalle.
Täällä on kaupungin omistama erämaja tuolla noin 10 kilometrin päässä. keskellä ei mitään, missä ilvekset kuljeksivat. No, en ole koskaan siellä yhtään nähnyt.
Majaa yhdistykset ja järjestöt vuokrata ja siellä järjestetään kesäisin eräleirejä. Mitään mukavuuksia ei sieltä luonnollisestikkaan löydy, mutta rauhaa ja kauneutta sitäkin enemmän.
Saatiin autokyyti paikalle, joten jalatkaan ei ole ihan hyytelönä.

631024.jpg

Maja on aivan järven rannalla. Rakennusvuotta en tiedä, mutta jo kuusikymmen luvulla siellä nuoriso vietti aikaansa ja retkeiltiin paljon. Majaa on kunnostettu ja lisäterassia rakennettu, sekä yläkertaan saatu patjayöpymistilat 40 hengelle.Siis ei mitään sänkyjä.
Sauna on erinomainen ja uimaan pääseen hyvin. Laituri alkaa tuosta portaiden päästä suoraan.

631025.jpg

Tämän otin  yläkerran parvekkeelta. Samoin seuraavan.
Nuo oksat tuossa alemmassa kuvassa on joskus ammoisna aikoina ristitty eli nimetty rakastuneiksi, koska niin moni "romanssi" tuolla nuorten kesken syntyi.

631027.jpg

Aikoinaan, kun majalle pääsi vain veneellä tai polkuja myöten samoillen kaikki sai olla paikoillaan, eikä mitään hävinnyt. Nyt autoilla pääseen noin 100 metrin päähän ja se valitettavasti on tuonut mukanaan tuhoamista ja ilkivaltaa. Kaikki irti lähtevä myös katoaa, jos ei muualle niin heitetään järveen.
Oli jotenkin surullista katsella luukutettuja ikkunoita, suljettuina paksuilla rautaputkilla ja moninkertaisia järeitä ketjuja joilla ovet oli suojattu.
Ennen oli tapana, että kun lähdet majalta hakkaat seuraavalle polttopuita valmiiksi, jotta saa takkaan tulen heti. Nyt sieltä häviää valmiit klapit oitis ja kirveen ja sahankin saat viedä itse mennessäs, koska ei voi jättää moisia ilkivallan tekijöille.