Tervetuloa syksy... no ainakin syksyn puuhat.
Tänään oli ensimmäinen keskustelukerhon vetäminen. Suunnilleen puolet porukasta oli paikalla, moni vielä kesälaitumillaan.
Jännityksellä menin, kun alkoi ensimmäinen virallinen lukuvuosi vetämisessä ja olin muuttanut kerhon toimintaa hieman. Syvä hiljaisuus ensin, mutta lopulta vaisu hyväksyminen uudelle linjalle.
Joitain muitakin "kerhoja" alan vetämään, mutta ne selviävät tarkemmin vasta keskiviikkona.

Tänä aamuna kun käveltiin Rassen kanssa ja keräilin käpyjä katselin kuinka erilaisia ne ovatkaan, ei ole vain käpyjä, vaan on monen näköisiä ja kokoisia käpyjä. On paksumpisuomuisia, jotkut kuin ruusuja, on hoikkia ohuita, suuria kauniisti auenneita , pienenpieniä, tuskin pikkusormenpään kokoisia.
Nyt oli tarkoituksena keräillä pieniä kauniita käpyjä ja niitä löytyikin ihan mukavasti. Jotta jos ne sateet alkaa niin mulla nyt on varastossa ainakin käpyjä. Kaikkein pienimmillä koristellaan tulitikkulaatikoita.


Illalla kerättiin puoliksi kuivuneita pihlajanmarjoja, tarkoitus on laittaa niitä lankaan kuivumaan. Ilmeisesti ohueen rautalankaan josta niitä on helppo muotoilla kransseihin ja kynttilämansetteihin sun muihin.
Lisäksi näin tuolla yhden ojan pohjalla aivan ihanan väristä heinää pari tupsua, toivon saavani sen vielä talteen ennen sateita.
Mikähän sademania mulla oikein on?? Tuntuu vaan, että sitten kun se alkaa satamaan niin sitä sitten piisaa ja pitkään.
Tässä muuten ne kranssipohjien alut

152058.jpg

ainakin kaksi raatoa pitää vielä tehdä. Noihin sitten jatketaan havuilla tai risuilla tai... tai....
Saatanpa vielä hieman lisäillä pihlajan oksiakin noihin, tulee kauniinpia.
Tuossa yhdessä on naru pitämässä kiinni, kun oli niin ohutta rautalankaa, etten oikein luottanut siihen.